ESEURI

„Incapacitatea de a accepta experiența mistică este mai mult decât un handicap intelectual. Lipsa de conștientizare a unității de bază a organismului și a mediului este o halucinație serioasă și periculoasă. Într-o civilizație echipată cu o putere tehnologică imensă, simțul alienării dintre om și natură duce la utilizarea tehnologiei într-un spirit ostil – la „cucerirea” naturii în loc de cooperare inteligentă cu natura.” Alan Watts, Psychedelics și experiența religioasă

 

 

 

Labradorit sau Flăcările Nordului

Legendei Labradoritului îi ofer un loc pe această pagină deoarece,  întâlnirea mea personală cu această  piatră rară şi plină de mister, piatră a transformării ce pregăteşte corpul fizic şi sufletul pentru procesul ascensiunii, a avut loc într-un moment în care uitasem despre existenţa ei, deşi oarecum aveam sentimentul că eu caut o piatră anume, ce nu era nici turmalina, nici moldavitul.  Cea care mi-a oferit-o nu ştia despre căutările şi preocupările mele spirituale. Eu doar încercam sa validez o turmalină şamanică, prin ochii unei cunoscătoare, iar cunoscătoarea mi-a dăruit Labradoritul.

Povestea este că, eşti ales de cristale când ele au să îţi ofere o cheie. Cheia aceasta nu este doar pentru mine, deşi trăirile la întîlnirea cu această piatră semipreţioasă au fost de accesare a ceva demult uitat, concomitent cu bucuria adusă de luminile închise în piatră.

Am aflat apoi acestea:

„Labradoritul sau Spectrolit; cristalele spectru sunt rare şi pline de mister. Ele reprezintă multiplele faze de dezvoltare care pot fi experimentate într-o viaţă. Cristalele spectru sunt o culme a cunoştinţelor dobândite în îndelungatul lor ciclu evolutiv. Este foarte utilă folosirea acestor unelte preţioase în meditaţii pentru a învăţa să ne scufundăm în profunzimile înregistrărilor propriului nostru suflet.”

Potrivit unei legende eschimose, Flăcările Nordului (fenomen denumit Aurora Boreală), au fost închise de-a lungul coastei Peninsulei Labrador în rocile de aici. Un războinic eschimos rătăcitor le-a găsit și cu o lovitură a suliței sale a reuşit să le elibereze pe cele mai multe. Unele dintre lumini au rămas însă prinse în piatră și astfel avem astăzi frumosul mineral cunoscut sub numele de Labradorit. A fost descoperit labradorit și în unii meteoriți.

Rămân cu bucuria accesată prin întâlnirile luminilor interioare, ale mele cu ale Labradoritului, întîlnire dar, într-o zi de Sărbătoare  când se arată lumini mister atât în cerul sufletului personal cât şi în cerul sufletului Pământului.